250 ml mleka
3 łyżki cukru
60 g masła
200 g mąki
5 jajek
Mleko z masłem i cukrem gotujemy, wsypujemy mąkę i mieszamy ciasto by było plastyczne ale się nie przypaliło. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bardzo kleiste. Nakładamy do maszynki lub rękawa cukierniczego i wprost do gorącego oleju wyciskamy porcje churros, ucinamy nożyczkami.
Po usmażeniu osączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.
wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis.
OdpowiedzUsuńpychotka! I takie proste!
OdpowiedzUsuńPychotka i takie proste do przygotowania
OdpowiedzUsuńFajny przepis. Wygląda bardzo smacznie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam Churros. Bardzo często je robię szczególnie w zimne pochmurne dni. Ten deser przy niezwykle rozbudza w połączeniu z ulubioną kawą z ekspresu.
OdpowiedzUsuń