-ciasto-
Skł; 1 margaryna
4 jajka
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki pszennej
1 szkl. mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki prosz. do piecz.
Margarynę, cukier i żóltka utrzeć, dodać powoli mąki i proszek.
Na koniec dodać pianę z białek.
-nadzienie-
Skł; 1 kg. jabłek
Jabłka zetrzeć i podgrzać.
-dodatkowo-
2 duże lub 3 zwykłe budynie waniliowe
Budyń ugotować na mleku według przepisu.
Blaszkę natłuścić, wyłożyć 3/4 ciasta, na to rozłożyć jabłka i gorący budyń, na wierzch
wyłożyć resztę ciasta.
Upiec. Polać polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.