-ciasto kruche-
Skł; 3 szkl. mąki
15 dkg. cukru
4 żółtka
3 łyżki śmietany
20 dkg. margaryny
1 łyżeczka prosz. do piecz.
Zagnieść. Podzielić na dwie części, upiec
-ciemny biszkopt-
Skł; 5 jajek
1 szkl. cukru
cukier waniliowy
1 i 3/4 szkl. mąki
2 łyżki kakao
2 łyżki wody
1 łyżeczka prosz. do piecz.
aromat
Ubić. Upiec w wąskiej, długiej blaszce.
Pokroić wzdłuż na paski pionowo i poziomo.
-masa budyniowa-
Skł; 0,5 l. mleka
6 łyżek cukru
2 budynie jasne
1 margaryna
Ze składników ugotować budyń. Wystudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać budyń.
-dodatkowo-
2 galaretki-żółta i zielona
PRZEŁOŻENIE - ciasto kruche, masa, paski galaretki na przemian z paskami ciemnego biszkoptu, masa, ciasto
kruche, polewa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.