Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Cygański Tabor

-ciasto kruche-

Skł; 3 szkl. mąki
15 dkg. cukru
4 żółtka
3 łyżki śmietany
20 dkg. margaryny
1 łyżeczka prosz. do piecz.

Zagnieść. Podzielić na dwie części, upiec

-ciemny biszkopt-

Skł; 5 jajek
1 szkl. cukru
cukier waniliowy
1 i 3/4 szkl. mąki
2 łyżki kakao
2 łyżki wody
1 łyżeczka prosz. do piecz.
aromat
Ubić. Upiec w wąskiej, długiej blaszce.
Pokroić wzdłuż na paski pionowo i poziomo.

-masa budyniowa-

Skł; 0,5 l. mleka
6 łyżek cukru
2 budynie jasne
1 margaryna

Ze składników ugotować budyń. Wystudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać budyń.

-dodatkowo-
2 galaretki-żółta i zielona

PRZEŁOŻENIE - ciasto kruche, masa, paski galaretki na przemian z paskami ciemnego biszkoptu, masa, ciasto
kruche, polewa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...