1 kg flaczków mrożonych
1 udko drobiowe
1-2 marchewki
pietruszka
cebula
sól
pieprz
majeranek
ziele angielskie
listek laurowy
2 łyżki mąki
1 łyżka smalcu
natka pietruszki
Flaczki obgotować przed użyciem. ok 5-10 minut.
Udko i warzywa ugotować z dodatkiem ziela i listka laurowego, i wyjąć z rosołu.
wrzucić flaki doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać majeranek.
gotować na wolnym ogniu ok 1 godzinę..
pokroić mięso drobiowe i warzywa, dodać do flaczków.
Pogotować jeszcze ok 15 minut.
Pod koniec z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i dodać do flaczków.
na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.