70dkg wieprzowiny z kością (łopatka)
4 dkg tłuszczu
2 dkg mąki
10 dkg cebuli
1 liść laurowy
pieprz, sól
1 ząbek czosnku
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego.
szczyptę papryki,pieprz ziołowy staropolski
1 liść laurowy
pieprz, sól
1 ząbek czosnku
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego.
szczyptę papryki,pieprz ziołowy staropolski
Mięso pokroić na kawałeczki,
Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Przełożyć do rondla, dodać obraną, pokrajaną w krążki cebulę zrumienioną na tłuszczu pozostałym ze smażenia. Mięso podlać 1/8 l wody i dusić powoli pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec duszenia podprawić resztą mąki, dodać pieprz, liść laurowy,
paprykę i czosnek zagotować. na koniec dodać koncentrat
Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Przełożyć do rondla, dodać obraną, pokrajaną w krążki cebulę zrumienioną na tłuszczu pozostałym ze smażenia. Mięso podlać 1/8 l wody i dusić powoli pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec duszenia podprawić resztą mąki, dodać pieprz, liść laurowy,
paprykę i czosnek zagotować. na koniec dodać koncentrat
Podawać z ryżem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.