Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Gulasz z serc wieprzowych




Składniki:
60 dkg serc wieprzowych
1 cebula
3 szklanki rosołu z kurczaka
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki masła
1 marchewka
2 łyżki maki pszennej
pół pęczka natki pietruszki
sól
pieprz



Serca dokładnie umyć, oczyścić z błonek, ugotować w osolonej wodzie . Cebule obrać, pociąć w półtalarki. do garnka wlać rosół, wrzucić ugotowane i pokrojone w paski serca, dodać cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę. gotować do miękkości marchewki. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę. Ciągle mieszając, lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami sosu z duszenia, dodać do gulaszu, zagotować. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem gulasz posypać opłukaną i posiekaną natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...