Składniki:
60 dkg serc wieprzowych
1 cebula
3 szklanki rosołu z kurczaka
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki masła
1 marchewka
2 łyżki maki pszennej
pół pęczka natki pietruszki
sól
pieprz
Serca dokładnie umyć, oczyścić z błonek, ugotować w osolonej wodzie . Cebule obrać, pociąć w półtalarki. do garnka wlać rosół, wrzucić ugotowane i pokrojone w paski serca, dodać cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę. gotować do miękkości marchewki. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę. Ciągle mieszając, lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami sosu z duszenia, dodać do gulaszu, zagotować. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem gulasz posypać opłukaną i posiekaną natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.