Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Leon

Upiec 1 cienki biszkopt.

-ciasto miodowe-

Skł; 30 dkg. mąki
15 dkg.margaryny
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
2 łyżki śmietany
10 dkg. cukru
1 jajko

Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, upiec 2 placki

-masa budyniowa-

Skł;
0,5 l. mleka
2 budynie jasne
6 łyżek cukru
1 margaryna

Ze składników ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć, stopniowo dodać budyń.
Przełożyć ciasta masą, polać polewą.

-mus jabłkowy-

Skł; 1 kg. jabłek
1 szkl. cukru
1 galaretka czerwona
1 galaretka żółta

Jabłka obrać, zetrzeć i usmażyć z cukrem.
Galaretki oddzielnie rozpuścić, każdą w 1/2 szkl. wody. Jabłka podzielić na dwie
części, dodać galaretki. wymieszać, przestudzić.

PRZEŁOŻENIE CIASTA - placek miodowy, krem, jabłka z czerwoną galaretką
, krem, biszkopt, krem, jabłka z żółtą galaretką, krem, placek miodowy, polewa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...