Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
18 lipca 2010
Pani Walewska
-ciasto-
Skł; 3 szkl. mąki
20 dkg. margaryny
4 żółtka
15 dkg. cukru
3 łyżki śmietany
prosz. do piecz.
dodatkowo
dżem wiśniowy
orzechy włoskie
Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Wyłożyć nim dwie blachy. podpiec. Ciasto posmarować dżemem .
-piana z białek -
Ubić na pianę..z 4 białek, dodać 15 dkg. cukru. i 1 łyżkę octu. Rozłożyć pianę na obydwa placki.
Posypać posiekanymi orzechami.
piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić.
-masa budyniowa-
Skł; 0,5 l. mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
4 łyżki cukru
Ze składników ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć i stopniowo dodać budyń. Przełożyć ciasto kremem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.