Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Pieczony boczek



1 kg białego boczku

marynata
2 łyżeczki soli
pół łyżeczki mielonej kolendry
pieprz
3 łyżki oleju
3 ząbki czosnku (zmiażdżone)
1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego
sok z połowy cytryny

Składniki wymieszać i natrzeć nimi boczek odstawić do lodówki na ok 30 godzin
Boczek zawinąć w folię aluminiową i piec w gorącym piekarniku 220 C ok 1 godzinę
Po tym czasie rozerwać folię i piec jeszcze do zrumienienia ok 20-30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...