Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Vinaigrette na Parafinie

Vinaigrette


Podstawowy i bardzo ważny sos używany w czasie diety równomiernego rytmu,
ułatwiający spożycie sałatek i surówek. Można go przygotować na dwa sposoby, dzięki czemu każdy znajdzie wersję pasującą do jego upodobań.

Vinaigrette na Parafinie


Aby uzyskać vinaigrette o przyjemnym smaku i zmniejszyć gęstość parafiny, należy wymieszać ją z gazowaną wodą oraz znacznie zwiększyć ilość octu i musztardy.
Zachować następujące proporcje.
1 łyżkę stołową oleju parafinowego
1 łyżkę wody gazowanej
2 łyżki octu malinowego lub balsamicznego
1 łyżkę musztardy Dijon
sól
pieprz


Smakosze mogą dorzucić zieleninę, sos sojowy, tabasco lub worcester

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...