Vinaigrette
Podstawowy i bardzo ważny sos używany w czasie diety równomiernego rytmu,
ułatwiający spożycie sałatek i surówek. Można go przygotować na dwa sposoby, dzięki czemu każdy znajdzie wersję pasującą do jego upodobań.
Vinaigrette na Parafinie
Aby uzyskać vinaigrette o przyjemnym smaku i zmniejszyć gęstość parafiny, należy wymieszać ją z gazowaną wodą oraz znacznie zwiększyć ilość octu i musztardy.
Zachować następujące proporcje.
1 łyżkę stołową oleju parafinowego
1 łyżkę wody gazowanej
2 łyżki octu malinowego lub balsamicznego
1 łyżkę musztardy Dijon
sól
pieprz
Smakosze mogą dorzucić zieleninę, sos sojowy, tabasco lub worcester
Podstawowy i bardzo ważny sos używany w czasie diety równomiernego rytmu,
ułatwiający spożycie sałatek i surówek. Można go przygotować na dwa sposoby, dzięki czemu każdy znajdzie wersję pasującą do jego upodobań.
Vinaigrette na Parafinie
Aby uzyskać vinaigrette o przyjemnym smaku i zmniejszyć gęstość parafiny, należy wymieszać ją z gazowaną wodą oraz znacznie zwiększyć ilość octu i musztardy.
Zachować następujące proporcje.
1 łyżkę stołową oleju parafinowego
1 łyżkę wody gazowanej
2 łyżki octu malinowego lub balsamicznego
1 łyżkę musztardy Dijon
sól
pieprz
Smakosze mogą dorzucić zieleninę, sos sojowy, tabasco lub worcester
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.