1 bakłażan
1 cukinia
1 kulka mozzarelli
garść oliwek
puszka pomidorów w przecierze
oregano
sól
pieprz
olej do smażenia
natka pietruszki
Bakłażan pokroić w plastry, posypać solą i odstawić na ok godzinę.
Przygotować sos pomidorowy; Pomidory lekko w puszce pociąć wyłożyć do garnka, dodać przyprawy ; sól, pieprz, oregano i rozgotować.
Bakłażany wypłukać, osączyć na sicie. Cukinię pokroić w podobne plastry i krótko obsmażyć warzywa z obu stron, przekładać na przemian w naczyniu żaroodpornym.
Zalać sosem, posypać oliwkami pokrojonymi w plasterki i obłożyć plastrami mozzarelli. Zapiec w piekarniku ok 30 min jeśli jest jedna warstwa dłużej jeśli dwie. Przed podaniem posypać natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.