3 porcje ryby grenadier
por,
seler
marchewka
pietruszka
3 pomidory
pół cebuli
pół małej cukini
1 szkl wody
sól
pieprz
słodka papryczka
bazylia
200 ml śmietany
2 łyżki mąki
2 ząbki czosnku
Do naczynia wlać wodę dodać pokrojone warzywa
Ułożyć ryby posypać przyprawami, dodać czosnek posiekany, dusić pod przykryciem ok pół godziny.
Delikatnie wyjąć ryby na półmisek a sos podprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Zmiksować blenderem, podawać osobno w sosjerce.
Porada; Warto pomyśleć o jutrze podczas przygotowywania tej ryby, Kupując jedną więcej tylko zyskamy, Można z niej przygotować przepyszną pastę do pieczywa Kliknij tu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.