Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

14 sierpnia 2010

Kapuśniaczek na indyku



1 główka kapusty
2 indycze skrzydła
ziele angielskie
marchewka
kilka ziarenek kolendry
kilka ziarenek pieprzu
listek laurowy
łyżeczka kminku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
kawałek pora


Skrzydła indycze oczyścić i ugotować wywar.. z dodatkiem przypraw i cebuli..
Mięso wyjąć i oddzielić od kości, rozdrobnić.
Kapustę poszatkować i sparzyć wrzątkiem, odcedzić, dodać wywar, przyprawy i mięso.
oraz marchewkę i pora, ugotować do miękkości kapusty, w razie potrzeby dolać wody lub bulionu.. dodać koncentrat i zagotować, posypać natką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...