Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 sierpnia 2010

Miodowa pierś

1 pierś
łyżeczka miodu
słodka papryczka mielona ok pół łyżeczki
sól, kilka kropel oleju
łyżeczka soku z cytryny


Miód wymieszać w miseczce z papryczką , solą olejem i sokiem z cytryny.Pierś oczyścić, ostrym nożem zrobić kratkę i z obu stron zmoczyć w marynacie .pozostawić na 2-3 godziny.Smażyć na wolnym ogniu w niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania ładnego rumianego koloru. Podlać odrobiną wody przykryć pokrywką i dusić ok 10 min.Podawać z sałatką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...