1 pierś
łyżeczka miodu
słodka papryczka mielona ok pół łyżeczki
sól, kilka kropel oleju
łyżeczka soku z cytryny
Miód wymieszać w miseczce z papryczką , solą olejem i sokiem z cytryny.Pierś oczyścić, ostrym nożem zrobić kratkę i z obu stron zmoczyć w marynacie .pozostawić na 2-3 godziny.Smażyć na wolnym ogniu w niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania ładnego rumianego koloru. Podlać odrobiną wody przykryć pokrywką i dusić ok 10 min.Podawać z sałatką.
łyżeczka miodu
słodka papryczka mielona ok pół łyżeczki
sól, kilka kropel oleju
łyżeczka soku z cytryny
Miód wymieszać w miseczce z papryczką , solą olejem i sokiem z cytryny.Pierś oczyścić, ostrym nożem zrobić kratkę i z obu stron zmoczyć w marynacie .pozostawić na 2-3 godziny.Smażyć na wolnym ogniu w niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania ładnego rumianego koloru. Podlać odrobiną wody przykryć pokrywką i dusić ok 10 min.Podawać z sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.