na 3 osoby.
3 połówki piersi z kurczakapieprz ziołowy staropolski
mąka do panierowania
olej do smażenia
sos;
łyżka oleju
szczypta suszonej papryczki
ząbek czosnku
150 ml jogurtu naturalnego
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
sól
pieprz
Piersi oczyścić i cienkim nożem do filetowania pociąć na cieniutkie skośne plasterki, posypać odrobinę pieprzu ziołowego . Panierować delikatnie w mące przeciąć ostrym nożem sam środek i tak jak się robi faworki przekręcić przez otwór ..rozgrzać olej na patelni ok 2 cm od dna i smażyć partiami drobiowe faworki.
sos; na oleju lekko przysmażyć posiekany drobno czosnek, dodać przyprawę papryczkę i jogurt wymieszany z mąką kukurydzianą.. doprawić do smaku, zagotować.. polewać drobiowe faworki.
Sałatkę zrobiłam z ogórków, cebuli i papryki z odrobiną oliwy, sól i pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.