3 połówki piersi
4-5 pieczarek
pół cebuli
sól
pieprz
2 łyżki olejupieprz ziołowy staropolski
sól
pieprz
kawałek papryki
1 jajko
Pierś oczyścić przeciąć na płasko i rozłożyć na większy płat, części które nam odpadną podczas oczyszczania pokroić do farszu. Filety posypać przyprawą i odstawić na ok 1 godzinę..
Przygotować farsz. pokrojone skrawki mięsa, drobno posiekaną cebulę, paprykę, i pieczarki przysmażyć i odparować na patelni doprawić solą i pieprzem do smaku.. wystudzić. Do wystudzonego farszu dodać jajko i wymieszać. Filety z piersi usmażyć na rumiano, ułożyć na blaszce do pieczenia i nałożyć farsz na podsmażone filety.. Zapiec z piekarniku ok 15 min, nagrzanym ok 180 st ..Podawać z pomidorami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.