Naleśniki;
1 jajko
1,5 szkl mleka
0,5 szkl wody
łyżeczka cukru
szczypta soli
mąka
Sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć na złoty kolor.
Nadzienie
450 gr szpinaku mrożonego
200 gr sera białego
100 gr wędzonego boczku
szczypiorek
2 jajka na twardo
1 jajko
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
Szpinak włozyć na patelnię na wolny ogień aż do rozmrożenia, odsunąć pod bok i dodać drobno pokrojony boczek .. lekko wysmażyć i wymieszać ze szpinakiem, dodać zmięty czosnek sól i pieprz, odparowac nadmiar płynu ze szpinaku. Przestudzić. Ser zmiąć, dodać posiekane drobno jajka na twardo, i jajko surowe oraz posiekany szczypioreki przysmażony szpinak z boczkiem. doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać. Smarować masą naleśniki i zwijać w rulonik . Podawać odsmażone na gorąco .. posypane żółtym serem.
Przepis opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.