Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 października 2010

Naleśniki ze szpinakiem a'la luna



Naleśniki;

1 jajko
1,5 szkl mleka

0,5 szkl wody
łyżeczka cukru
szczypta soli
mąka

Sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć na złoty kolor.

Nadzienie

450 gr szpinaku mrożonego
200 gr sera białego
100 gr wędzonego boczku
szczypiorek
2 jajka na twardo
1 jajko
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek


Szpinak włozyć na patelnię na wolny ogień aż do rozmrożenia, odsunąć pod bok i dodać drobno pokrojony boczek .. lekko wysmażyć i wymieszać ze szpinakiem, dodać zmięty czosnek sól i pieprz, odparowac nadmiar płynu ze szpinaku. Przestudzić. Ser zmiąć, dodać posiekane drobno jajka na twardo, i jajko surowe oraz posiekany szczypioreki przysmażony szpinak z boczkiem. doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać. Smarować masą naleśniki i zwijać w rulonik . Podawać odsmażone na gorąco .. posypane żółtym serem.







Przepis opublikowany w

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...