Ryba wędzona (ostrobok) ok 500 gr
2 saszetki ryżu - ugotowane
2 ugotowane marchewki
3 jajka na twardo
majonez ok 5 łyżek
natka pietruszki dwie garście
1 cebula
sól
pieprz
czerwona papryczka słodka 1 łyżeczka
Ryż wymieszać z natką pietruszki 2 łyżkami majonezu solą i pieprzem do smaku.
Ułożyć na dnie salaterki pierwszą warstwę .. Na wierzch ułożyć startą na tarce o średnich oczkach tarki marchewkę i oddzieloną od ości i rozdrobnioną rybę następnie rozłożyć drobno posiekaną cebulę posolić i rozsmarować resztę majonezu i posypać czerwoną papryczką . Na wierzchu rozłożyć warstwę jajek startych na średnich oczkach tarki . Pozostawić do schłodzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.