Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
21 października 2010
Udka w paprykowym sosie
3 udka
2 kosteczki paprykowe knorr
łyżeczka czerwonej słodkiej papryczki
sól
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 cebula
garść naci z selera
1 szkl bulionu
łyżeczka mąki kukurydzianej
Udka oczyścić, zdjąć skórkę, przyrumienić z obu stron i włożyć do naczynia gdzie będą duszone. Posypać papryką i pokruszonymi kosteczkami knorr. Paprykę pokroić w kostkę i przyrumienić razem z cebulą. Przykryć udka, posypać natką selera, podlać bulionem.
Dusić ok 30-40 min.. Po czym udka wyjąc, całą zawartość z warzywami i wytworzonym sosem przelać do mniejszego naczynia, dodać mąkę kukurydzianą i zmielić blenderem na jednolity sos, krótko zagotować ciągle mieszając.
Do udek podać frytki i panierowane, smażone pieczarki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.