20 kruchych babeczek
20 uszek do koszyczków z kruchego ciasta
20 krewetek
owoce jarzębiny w syropie
1 łyżka siekanego czosnku
szczypta soli
1 łyżka masła
nadzienie;
1 podwójna pierś z kurczaka ugotowana w rosole
1 cebula przysmażona na odrobinie tłuszczu
2 łyżeczki sosu Tao-Tao Chili z cytryną
2 łyżeczki sosu sojowego jasnego
pieprz do smaku
szczypta imbiru
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki śmietany
100 ml rosołu
Składniki nadzienia zmielić lub zmiksować w robocie. Przełożyć do szprycy i nadziać babeczki. Przymocować uszka i ułożyć owoce jarzębiny oraz krewetki przysmażone na maśle z czosnkiem.. Przed podaniem podgrzewać w piekarniku i dekorować listkiem natki pietruszki.
Przepis opublikowany
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.