3 udka
tłuszcz do smażenia
250 gr śmietany 18%
szczypta czosnku granulowanego
szczypta papryki słodkiej
szczypta pieprzu
szczypta bazylii
szczypta majeranku
szczypta rozmarynu
szczypta oregano
pół łyżeczki suszonej papryki
2 łyżeczki mąki kukurydzianej.
Udka oczyścić, zdjąć skórkę i każde przekroić na pół. Przysmażyć wszystkie kawałki na tłuszczu, podlać ok pół szkl wody i dusić ok 20 min do miękkości.
Wszystkie przyprawy wymieszać ze śmietaną i mąką kukurydzianą dodać do udek. lekko obracać i poddusić w sosie jeszcze ok 10 min, Podawać z ryżem i sałatką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.