Kiedy zostało nam od czegoś białko czy dwa to wcale nie musimy go wyrzucać .. fajnie nadaje się na nadzienie do kotletów mielonych :)
300 gr mięsa mielonego
2 kromki chleba
sól
pieprz
pół łyżeczki czosnku granulowanego
1 jajko
2 białka
1 łyżka natki pietruszki
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia
Białka ubić na pianę, dodać sól do smaku, pieprz i natkę, wymieszać i usmażyć z tego małe placuszki - omleciki.
Mięso wymieszać z jajkiem przyprawami i pokruszonym chlebem. W rękach formować kotlety wkładając do środka jeden placuszek z białek i natki. Panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano jak wszystkie kotlety. podawać z ryżem lub ziemniakami. i sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.