400 gr udźca z indyka
1 łyżka mąki
1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
ćwierć łyżeczki czosnku granulowanego
sól
pieprz
szczypta oregano
szczypta majeranku
400 gr bobu
100 gr pora
3/4 szkl bulionu
1 puszka pomidorów w zalewie
garść natki z selera
tłuszcz do smażenia
Na talerzyku wymieszać mąkę z przyprawą do gulaszu, czosnkiem, szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Mięso pokroić na dowolne porcje opanierować w przygotowanej panierce i obsmażyć z obu stron. Bób włożyć do garnka podlać bulionem, dodać pokrojony por i seler, posypać majerankiem, oregano solą i pieprzem, na wierzchu położyć obsmażone kawałki mięsa i polać pomidorami z puszki, lekko rozdrobnić przed dodaniem. Dusić ok 40 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.