Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

9 lutego 2011

Fasola po węgiersku


200 gr białej fasoli Jaś
200 gr kiełbasy wiejskiej
1 puszka pomidorów z zalewie
1 łyżeczka przyprawy do potraw węgierskich
pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej
sól
pieprz
1 łyżeczka cukru
natka pietruszki
pół cebuli


Fasolę namoczyć najlepiej na całą noc. Ugotować do miękkości i odcedzić. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na 1 łyżce oleju wraz z posiekaną cebulą. Fasolę w garnku zalać pomidorami razem z zalewą i dodać przyrumienioną kiełbasę.Dodać przyprawy. Gotować do odparowania nadmiaru płynu.. Dodać natkę pietruszki podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...