Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

15 lutego 2011

Fasola teriyaki



200 gr fasoli Jaś (ugotowanej)
70 gr szynki
70 gr selera naciowego
70 gr papryki czerwonej
50 gr pora
20 gr imbiru kandyzowanego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu teriyaki
2 łyżeczki sezamu
1 łyżka oleju
szczypta pieprzu



Wszystkie składniki przygotować wcześniej, por, paprykę i seler pokroić. Szynkę pokroić w paseczki.
Rozgrzać tłuszcz na patelni, dodać wszystkie składniki i od czasu do czasu mieszając smażyć na średnim ogniu ok 10-15 minut.
podawać z sosem Tao-Tao i chrzanem żurawinowym.

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...