Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

15 lutego 2011

Golonka indycza w kapuście


3 golonki ok 1 kg
1 kg kapusty kiszonej
1 marchewka
1 cebula
szczypta kminku
szczypta majeranku
szczypta pieprzu
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju


Kapustę wypłukać, zalać wodą zagotować i odcedzić.
Pod kapustę włożyć golonki. Na wierzch zetrzeć na tarce marchewkę i dodać pokrojoną cebulę oraz drobno posiekany czosnek i przyprawy. Dodać olej i ok 1 szkl wody. Dusić pod przykryciem ok 1 godzinę. Przemieszać i odparować nieco potrawę. ok 30 min bez przykrycia. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...