Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
6 lutego 2011
Pierś w pomarańczowej marynacie
1 podwójna pierś
1 pomarańcza
1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
2 łyżeczki przyprawy do drobiu
1 plaska łyżeczka soli czosnkowej
sok z jednej pomarańczy
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia
surówka
3 jabłka
pół cebuli
łyżka soku z pomarańczy
2 łyżeczki cukru
2 łyżki śmietany
Piersi poporcjować na mniejsze płaty. Przyprawy wymieszać z sokiem z pomarańczy i zanurzyć wszystkie kawałki piersi. Odstawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie panierować filety w bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobne pół talarki, skropić sokiem z pomarańczy i posypać cukrem. Śmietanę dodać przed podaniem..
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.