200 g mięsa mielonego
pół łyżeczki imbiru
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki sosu sojowego
szczypta przyprawy chińskiej
3 łyżeczki sosu chińskiego Łowicz
1 żółtko
papier ryżowy
Mięso wymieszać z przyprawami i zmiętym czosnkiem, dodać żółtko i sosy, dokładnie wymieszać.
Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie, nakładać łyżeczką pasek mięsa przez środek kółeczka złożyć na pół docisnąć i zwinąć w rulonik zawijając również brzegi by nam nie uciekło nadzienie. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, podawać z sosem Łowicz chińskim lub słodko-kwaśnym i dodatkowo z chrzanem żurawinowym albo wasabi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.