Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 marca 2011

Piegusek z białek


1,5 szkl białek ok 400 ml
250 g margaryny
1 szkl cukru
1 szkl maku
2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat
cukier wanilinowy
1,5 szkl mąki



Białka ubić na pianę, dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić do rozpuszczenia cukru, dodać mak , mąkę proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Wylać ciasto w nasmarowaną blaszkę lub w dwie keksówki. Piec w temp 180 st ok 50 min.

1 komentarz:

  1. Przypadł mi do gustu! Mmmhmh!! UWielbiam mak w cieście ;-)))


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...