papier ryżowy
55 g makaronu ryżowego
10 g grzybów mun
150 g mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki imbiru
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu chińskiego Łowicz
pół łyżeczki przyprawy do potraw chińskich
1 łyżka oleju
Grzyby mun ugotować, makaron zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem do napęcznienia. Na patelnię włożyć posiekany czosnek, olej, mięso mielone imbir i inne przyprawy oraz ugotowane i posiekane w paseczki grzyby mun. Smażyć ok 10 min. Makaron odcedzić włożyć do naczynia i przeciąć nożem kilka razy, dodać sos Łowicz i przysmażone mięso z grzybami. Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie, nakładać po łyżce nadzienia i zwijać sajgonki. Smażyć na oleju na rumiany kolor, podawać z chińskim sosem Łowicz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.