Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 kwietnia 2011

Paszteciki z soczewicy z niespodzianką



2 ugotowane udka
300 gr ugotowanej soczewicy
30 gr imbiru korzenia
pół łyżeczki słodkiej papryki
szczypta ziół prowansalskich
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
4 jajka na twardo
bułka tarta do panierowania
1 marchewka ugotowana


Mięso z udek oddzielić i zmielić razem z soczewicą, dodać bułkę tartą, jajko i przyprawy oraz starty na tarce korzeń imbiru. Doprawić solą i pieprzem. Masę mięsno soczewicową wymieszać . Nakładać na folię porcje masy, rozklepać, ułożyć cienko pokrojoną marchewkę i jajko po czym przy pomocy foli zwinąć pasztecik i opanierować w bułce tartej. Smażyć z każdej strony ostrożnie obracając. Podawać z sosem meksykańskim Łowicz lub innym pomidorowym. Można podać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...