Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
3 kwietnia 2011
Zupa pieczarkowa z ryżem i grzankami
1,5 l rosołu
1 marchewka
100 g pieczarek
pół cebuli
1 szkl ugotowanego ryżu na sypko
1 łyżka oleju
sól
pieprz
majeranek
odrobina maggi
grzanki
natka pietruszki
koperek
200 ml śmietany
Rosół zagotować, dodać pokrojoną marchewkę i majeranek. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju i dodać do zupy.
Kiedy marchewka jest już miękka dodać ryż i doprawić do smaku. Śmietanę rozmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy po czym dodać do zupy ciągle mieszajc. Posypać natkę pietruszki i koperkiem . Podawać z grzankami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.