2 szkl mąki
0,5 kostki margaryny Kasia
0,5 szkl cukru
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy
ponadto
dżem dyniowy ewent jabłkowy
3 szkl mleka
2 budynie karmelowe
cukier
masa krówkowa czekoladowa
wiórki kokosowe do wysypania formy
Składniki na ciasto zagnieść, wyłożyć wysmarowaną tłuszczem i posypaną wiórkami kokosowymi formę o rozm ok 25x18 lub długą keksówkę.
Upiec ciasto na rumiany kolor. ok 25 min 180 st. Wyjąć, posmarować dżemem dyniowym i znów wstawić do piekarnika. W tym czasie ugotować budynie na 3 szkl mleka i wylać na ciasto. Zapiec jeszcze ok 15 min. Wystudzić i udekorować przy pomocy dekoratora masą krówkową.
Przepis opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.