500 g gotowanych ziemniaków
100 g mąki pszennej
100 g mąki gryczanej
sól
1 jajko
600 g żeberek
1 cebula
pół papryki żółtej
pół papryki czerwonej
2-3 łyżki oleju
2 łyżeczki cukru
sól do smaku
pół szkl wody
2 łyżki śmietany
Mąkę gryczaną otrzymałam po zmieleniu kaszy w młynku do kawy.
Zagnieść ciasto ze składników na kopytka, Robić wałeczki grubości palca wskazującego i kroimy ukośnie.
Ugotować we wrzątku i wypłukać, odcedzić.
Zagnieść ciasto ze składników na kopytka, Robić wałeczki grubości palca wskazującego i kroimy ukośnie.
Ugotować we wrzątku i wypłukać, odcedzić.
Żeberka pokroić na porcje, obsmażyć z obu stron, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dodać paprykę przyprawić do smaku solą i cukrem oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.