1 kurczak ok 2 kg
na marynatę
1 łyżeczka papryczki słodkiej
2 ząbki czosnku
szczypta ziół prowansalskich
szczypta bazylii
pół łyżeczki soli
pieprz do smaku
4 łyżki oliwy
sok z połowy cytryny
3 łyżki wina
Kurczaka oczyścić i poporcjować. Suche składniki marynaty wymieszać, dodać płynne, wymieszać i zalać poporcjowanego kurczaka, pozostawić na kilka godzin. w międzyczasie ok 2 razy przemieszać.
Piec na grillu smarując pozostałą marynatą.
na marynatę
1 łyżeczka papryczki słodkiej
2 ząbki czosnku
szczypta ziół prowansalskich
szczypta bazylii
pół łyżeczki soli
pieprz do smaku
4 łyżki oliwy
sok z połowy cytryny
3 łyżki wina
Kurczaka oczyścić i poporcjować. Suche składniki marynaty wymieszać, dodać płynne, wymieszać i zalać poporcjowanego kurczaka, pozostawić na kilka godzin. w międzyczasie ok 2 razy przemieszać.
Piec na grillu smarując pozostałą marynatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.