Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 maja 2011

Pikantna pierś po chińsku




1 pierś podwójna
pół łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków
2 łyżki sosu teriyaki
1 marchew
cebula
2 łyżki oleju
kilka łyżek bulionu

Pierś pokroić w kostkę, posypać przyprawą 5 smaków. Cebulę pokroić w kostkę , marchew w słupki.
W wooku rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę i marchewkę, kilka minut dodać mięso, dodać sos teriyaki. Przysmażyć od czasu do czasu mieszając, podlać bulionem i lekko odparować. Podawać z duszonymi ziemniaczkami i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...