2 piersi z kurczaka
300 g grzybów mrożonych lub świeżych
pół cebuli
tłuszcz do smażenia
estragon
sól
pieprz
2 łyżki tartej bułki
1 jajko
pieprz ziołowy
pieprz czarny
papryka
1 łyżeczka miodu
Piersi z kurczaka oczyścić i ostrym nożem do filetowania przeciąć na cienki płat.
Grzyby ugotować. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulkę i grzyby, doprawić solą, pieprzem i estragonem, smażyć mieszając aż odparują. przestudzić , dodać bułkę tartą i jajko wymieszać. Podzielić nadzienie na pół nałożyć na płaty mięsne i delikatnie zwinąć obwiązując sznureczkiem , jednak mocno nie dociskać. Opanierować lekko w przyprawie do drobiu i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok 45-50 min w temp 200 st.
Pod koniec rozerwać folię i posmarować roladki miodem by się ładnie przyrumieniły. Po wystudzeniu zdjąć sznureczki i kroić w plastry.
Przepis opublikowany w
1 łyżeczka miodu
Piersi z kurczaka oczyścić i ostrym nożem do filetowania przeciąć na cienki płat.
Grzyby ugotować. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulkę i grzyby, doprawić solą, pieprzem i estragonem, smażyć mieszając aż odparują. przestudzić , dodać bułkę tartą i jajko wymieszać. Podzielić nadzienie na pół nałożyć na płaty mięsne i delikatnie zwinąć obwiązując sznureczkiem , jednak mocno nie dociskać. Opanierować lekko w przyprawie do drobiu i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok 45-50 min w temp 200 st.
Pod koniec rozerwać folię i posmarować roladki miodem by się ładnie przyrumieniły. Po wystudzeniu zdjąć sznureczki i kroić w plastry.
Przepis opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.