Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
4 maja 2011
Złote spaghetti
1 opakowanie makaronu spaghetti
1 łyżeczka kurkumy
sól
300 gr mięsa mielonego
puszka pomidorów w zalewie
szczypta oregano
szczypta bazylii
pół łyżeczki słodkiej papryczki
1 cebula
tłuszcz do smażenia
szczypiorek
Mięso wyłożyć na rozgrzany tłuszcz, dodać posiekaną cebulę podsmażyć od czasu do czasu mieszając.
dodać pomidory lekko rozdrobnione, papryczkę oregano i bazylię, gotować sos aż trochę odparuje.
Nastawić wodę na makaron, dodać kurkumę i sól do smaku. Do wrzątku z kurkumą włożyć makaron i ugotować spaghetti al'dente. Porcje makaronu polać sosem i posypać grubo szczypiorkiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.