Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

12 czerwca 2011

Gotowane rzodkiewki z tartą bułką



500 g rzodkiewek
1 łyżeczka cukru
pół szkl mleka
2 łyżki masła
2 łyżki tartej bułki
natka pietruszki
sól do smaku

Rzodkiewki oczyszczone zalać wodą i ugotować do miękkości z cukrem, odcedzić, zalać mlekiem i zagotować, potrzymać na ogniu ok 3 minuty i odcedzić.
masło rozpuścić dodać bułkę tartą i przyrumienić.
Rzodkiewki przełożyć do salaterki polać przyrumienioną tartą bułką, posolić do smaku i posypać natką pietruszki.
Podawać jako dodatek do obiadu i mięs.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...