Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
12 czerwca 2011
Gotowane rzodkiewki z tartą bułką
500 g rzodkiewek
1 łyżeczka cukru
pół szkl mleka
2 łyżki masła
2 łyżki tartej bułki
natka pietruszki
sól do smaku
Rzodkiewki oczyszczone zalać wodą i ugotować do miękkości z cukrem, odcedzić, zalać mlekiem i zagotować, potrzymać na ogniu ok 3 minuty i odcedzić.
masło rozpuścić dodać bułkę tartą i przyrumienić.
Rzodkiewki przełożyć do salaterki polać przyrumienioną tartą bułką, posolić do smaku i posypać natką pietruszki.
Podawać jako dodatek do obiadu i mięs.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.