Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
2 czerwca 2011
Kolorowa rolada drobiowa
warstwa mięsna
2 udka
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki bułki tartej
pół łyżeczki imbiru
sól
pieprz
szczypta curry
1 jajko
warstwa marchewkowa
2 marchewki
1 łyżeczka koncentratu
warstwa szpinakowa
200 g szpinaku
1 jajko
2 ząbki czosnku
pół cebuli
sól
pieprz
Udka, jedną cebulę i marchewkę ugotować z dodatkiem przypraw jak do rosołu. Mięso oddzielić od kości włożyć do robota, dodać ugotowaną cebulę, zmięty czosnek, imbir, curry, sól i pieprz oraz jajko i dobrze zmielić . Masę mięsną wyłożyć na lekko natłuszczoną folię i ręką w rękawicy foliowej również zwilżoną w oliwie uformować prostokąt o wymiarach ok 35x20 Do pojemnika robota ( nie musimy go myć po mięsie) włożyć marchewkę ugotowaną w rosole i łyżeczkę koncentratu, zmielić i rozsmarować na mięsie. Na koniec do robota włożyć szpinak, jajko, zeszkloną cebulkę razem z czosnkiem, sól i pieprz do smaku i również zmielić. Rozsmarować trzecią warstwę i przy pomocy folii na której leży zwinąć roladę podkładając równocześnie folię aluminiową w którą zawiniemy roladę i włożyć do podłużnej blaszki keksówki, piec w temp 200 st ok 40 min. ostatnie 15 min piec z rozerwaną folią aluminiową i odkrytą by się przyrumieniła. Podawać z młodymi ziemniaczkami i pomidorami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.