na 3 osoby
6 naleśników
4 kalarepki
2 pomidory
1 bulion ważywny2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
szczypta bazylii
szczypta oreganonatka selera
2 listki pora
2 łyżki oleju
łyżka szczypiorku
koperek
Kalarepki obrać i pokroić na niezbyt drobne paski, włożyć do garnka, zalać wodą dodać bulion i pogotować ok 10 min. Odcedzić, dodać olej i pokrojone pomidory oraz natkę selera i posiekane listki pora. doprawić solą pieprzem i szczyptą bazylii. Smażyć mieszając ok 5-7 min. na koniec dodać koncentrat pomidorowy i szczypiorek. Naleśniki nadziewać i składać na pół, podać po dwa na osobę. Posypać koperkiem i świeżą bazylią.
Przepis opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.