Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

28 lipca 2011

Pikantne udka z czerwoną fasolą


2 udka
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
2 ząbki czosnku
100 g papryki czerwonej
3 żółte pomidorki cocktailowe
szczypta pieprzu cayenne
sól
pieprz kolorowy grubo mielony
pół łyżeczki papryczki słodkiej
50 ml wody
tłuszcz do smażenia


Udka oczyścić, wypłukać i przeciąć na pół, Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek, przyrumienić i włożyć udka, podsmażyć z obu stron, dodać fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w ósemki pomidorki i przyprawy. Podlać wodą i dusić ok 30 min. Posypać natką pietruszki.
Podawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...