1 udziec indyczy ok 600 g
pół cebuli
1 mała czerwona papryka
1 mała żółta papryka
usiekany świeży imbir ok 1 łyżka
2 ząbki czosnku
1 por mały
garść suszonych grzybków
przyprawa 5 smaków
sos sojowy
sos teriyaki
sól
pieprz
1 łyżeczka cukru
tłuszcz do smażenia
makaron - kolorowe zwierzątka
na surówkę
kapusta pekińska
pół cebuli
1 mała czerwona papryka
pół jabłka
oliwa
1 łyżeczka musztardy
sól
cukier.
Udziec indyczy oczyścić, wyjąć kość i oddzielić od skóry. Pokroić w paseczki. Włożyć do miseczki, posypać przyprawą 5 smaków, posiekanym czosnkiem, skropić sosem sojowym i wymieszać. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę drobno posiekać, por pokroić w ukośne plastry. Grzybki namoczyć w cieplej wodzie. Na dnie wooka rozgrzać 2 łyżki oleju. Włożyć mięso i krótko podsmażyć na ostrym ogniu. Dodać posiekane grzybki i warzywa. Doprawić sosem teriyaki solą pieprzem, cukrem i dodać imbir.. Mieszając smażyć ok 10 min.
Przygotować surówkę
Drobno posiekać kapustę, cebulę, paprykę i jabłko. Oliwę energicznie wymieszać z musztardą solą i cukrem dodać do surówki.
Danie podawać z ugotowanym makaronem ZOO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.