200 g ugotowanej i zmielonej fasoli Jaś
2 łyżki mielonych migdałów
100 g cukru pudru
aromat migdałowy
100 g masła
czekolada
truskawki
Masło utrzeć z cukrem, dodać fasolę i migdały do smaku dodać aromat. Można też kilka kropli soku z cytryny.
Czekoladę rozpuścić i dekorować polewając wszystkie szczyty tak by polewa spłynęła na talerzyk .
Dodać truskawkę umoczoną w czekoladzie i lekko schłodzić.
Uau, ale deser! Ciekawe co to za cudo, z fasoli jaś. Wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńJak to smakuje?? fasola i czekolada?? Nie wiem czy jestem na tyle odważna...
OdpowiedzUsuńFasoli w ogóle nie czuć.. smakuje jak marcepan :P
OdpowiedzUsuńcudne!:-)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda - pomysł super . Wart wypróbowania
OdpowiedzUsuń