Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

1 października 2011

Migdałowe szczyty zdobywaj





200 g ugotowanej i zmielonej fasoli Jaś
2 łyżki mielonych migdałów
100 g cukru pudru
aromat migdałowy
100 g masła

czekolada

truskawki




Masło utrzeć z cukrem, dodać fasolę i migdały do smaku dodać aromat. Można też kilka kropli soku z cytryny.

Masę dobrze zmiksować.. Nałożyć do szprycy i nałożyć na talerzyki stożki, mogą być nierówne jak szczyty gór.
Czekoladę rozpuścić i dekorować polewając wszystkie szczyty tak by polewa spłynęła na talerzyk .
Dodać truskawkę umoczoną w czekoladzie i lekko schłodzić.

5 komentarzy:

  1. Uau, ale deser! Ciekawe co to za cudo, z fasoli jaś. Wygląda wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to smakuje?? fasola i czekolada?? Nie wiem czy jestem na tyle odważna...

    OdpowiedzUsuń
  3. Fasoli w ogóle nie czuć.. smakuje jak marcepan :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wygląda - pomysł super . Wart wypróbowania

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...