Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
20 października 2011
Skrzydełka w sosie paprykowym
skrzydełka drobiowe po 2 szt na osobę
1 papryka mała czerwona
1 papryka mała żółta
2 łyżeczki czerwonej papryczki słodkiej w proszku
pół cebuli
sól
pieprz
szczypta bazylii
szczypta majeranku
tłuszcz do smażenia
200 ml śmietany
1 łyżka mąki
Skrzydełka oczyścić i umyć. Osuszyć . Na patelnię wlać łyżkę tłuszczu i przyrumienić skrzydełka. dodać cebulę i paprykę. Podlać ok pół szklanki wody dodać paprykę w proszku majeranek i bazylię. Przykryć pokrywką i dusić ok 30 min. W razie potrzeby dolać wody. Skrzydełka wyjąć a pozostałe warzywa z sosem zmiksować blenderem. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do sosu. Zagotować. Skrzydełka podawać z ryżem, polewać sosem.
Jako sałatka wspaniale smakują pomidory posypane cebulą, kukurydzą z puszki i oliwki, wszystko skropić oliwą i wymieszać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.