2 kg oczyszczonej dyni
0,5 kg marchwi
1,5 kg jabłek
2 cytryny
3 szkl cukru
owoce
maliny, banany, jagody, poziomki, porzeczki itp
Dynię i marchew pokroić na kawałki zalać ok 2 l wody i ugotować do miękkości.
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, zalać 1 litrem wody i ugotować. Owoce i warzywa wymieszać i zmiksować dokładnie, dodać sok z cytryny i cukier.
Na każde 2 l musu dodać ok 1 l wody (w razie potrzeby dodać więcej)
Podzielić sok na tyle części ile mamy owoców dodatkowych i do każdej dodać zmiksowany mus owocowy. Zagotować każdy osobno. Przelać do butelek lub słoików i zakręcić.
Domowe najlepsze, bez zbędnych dodatków :) Piękny mają kolor!
OdpowiedzUsuńale pyszne kolory!
OdpowiedzUsuń