3 banany
200 ml śmietany 22%
2-3 łyżki cukru pudru
puszka mandarynek w zalewie
garść poziomek lub innych drobnych owoców
Banany umyć i owinąć w folię aluminiową błyszczącą stroną do środka, ułożyć na dnie frytownicy ActiFry i uruchomić minutnik na 15 min. Po 10 minutach można banany odwrócić ponieważ w całości są tylko przesuwane.
Śmietankę ubić dodać cukier i jeszcze dobrze ubić na sztywną pianę. Przełożyć do szprycy z dekorującą końcówką.
Upieczone banany rozwinąć, ustawić na talerzu i przeciąć wewnętrzną stronę skórki ustawiając banan jak łódeczkę. Do środka nałożyć bitej śmietany i udekorować mandarynkami i poziomkami (ja użyłam poziomki mrożone.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.