700 g mięsa z udźca indyka
pół papryki żółtej
pół papryki czerwonej
1 cebula
3 ząbki czosnku
szczypta bazylii
szczypta majeranku
szczypta kolendry
szczypta ziela angielskiego
pół łyżeczki słodkiej papryki
szczypta chili
1 łyzka sosu sojowo grzybowego Tao Tao
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 woreczki ryżu parabolicznego
sól
pieprz
1 łyżka oliwy
Mięso umyć oczyścić ze skórki, osuszyć i pokroić w kostkę o boku ok 1,5 cm. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórko. Wszystkie składniki włożyć do naczynia frytownicy ActiFry,dodać oliwę oraz sos sojowy Tao Tao, posypać przyprawami i uruchomić na 30 minut. Ryż ugotować osobno, osączyć i wystudzić. Koncentrat rozprowadzić z wodą lub bulionem.
Pod koniec ok 10 min przed zakończeniem procesu pieczenia dodać ryż i polać rozrobionym koncentratem. Lekko przemieszać i zamknąć by potrawa równomiernie się podgrzała. Podawać z pomidorami lub sałatką z rukoli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.