7-9 skrzydełek
150-200 g kolorowej papryki
1 cebula
1 ugotowana marchewka
2 plastry ananasa
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól
pieprz
1 łyżka octu winnego
1 łyżka suszonych pomidorów
100 ml wody
1 łyżka oleju
Skrzydełka umyć oczyścić i osuszyć. Paprykę, marchewkę i cebulę drobno posiekać, włożyć do garnuszka, podlać octem, dodać odrobinę oleju szczyptę doli i cukier. Zagotować ok 5-7 min. Odstawić. Skrzydełka włożyć do naczynia frytownicy posypać papryką i odrobiną soli. Uruchomić zegar frytownicy na 25 min. Podpiec skrzydełka po 10 minutach dodać wodę i suszone pomidory. Zamknąć frytownicę i piec w dalszym ciągu. Ok 10 min przed końcem procesu pieczenia dodać uduszone warzywa i pokrojone w kostkę plastry ananasa. Danie podawać z ryżem i rukolą polaną oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.