250 g sera białego
1 szkl mleka
pół szkl cukru
aromat waniliowy
3 żółtka
1 galaretka niebieska
żelatyna
4 czubate łyżeczki żelatyny rozpuścić w ok 3/4 szkl gorącej wody.
Ser mleko i cukier zmiksować w kubku do cocktaili, dodać aromat i żelatynę, Do foremek wylać pierwszą warstwę i wstawić do lodówki. Do drugiej warstwy dodać żółtka czyli do reszty kremu i zmiksować. Kiedy pierwsza zastygnie wylać warstwę żółtą. Następnie 3 łyżeczki niebieskiej galaretki rozpuścić w 1/5 szk gorącej wody i zabarwić na zielono resztę kremu.
Wylać ostatnią warstwę. Schłodzić. Pozostałą galaretkę rozpuścić w 1,5 szk gorącej wody i wylać na dno salaterek.
Świetnie wygląda na tej niebieskiej galaretce:)
OdpowiedzUsuńPRZEUROCZE! piękny deserek, zjadlabym od razu!
OdpowiedzUsuńPOZDRAWIAM CIEPLUTKO :D
Bardzo smakowite!
OdpowiedzUsuń